Kommende arrangementer

 

Vindinge Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Postadresse: c/o Ulla Rasmussen, Hjortlund 10, Vindinge, 4000 Roskilde

  •  

Kommende arrangementer

Alle aktiviteter i foråret 2020 blev aflyst på grund af corona virus.


Efterårstur lørdag den 26. september 2020
I år vil turen foregå i vores nærområde. Vi vil besøge 4 landsbykirker: Himmelev, Karlslunde, Karlstrup og Reerslev. Frokosten vil i år blive serveret i VIF’s klubhus på Sandvejen.
På grund ad coronaen bliver turen i år afviklet lidt anderledes end normalt. Den vil foregå i vores egne biler, og der vil blive uddelt en kørevejledning til hver bil. 
Vi starter på skolens p-plads kl. 9. Pris 50 kr. incl. Frokost.
Tilmelding foregår til turleder og guide Hans-Christian Eisen på tlf.
61263613 eller mail: hc@eisen.dk
Tilmelding senest den 14. september. -
Turen er aflyst på grund af for få tlmeldte.


Guldet i bakken
Lokalhistorisk aften mandag d. 5. oktober 2020 kl. 19 i Jakobskirken, Astersvej 11, 4000 Roskilde. Arrangeret af Lokalhistoriegruppen ’Syd for banen’.
Grusgravene ligger i en halvcirkel vest, syd og øst for Roskilde, fordi undergrunden er så rig på de aflejringer af grus, sand og sten, som istiden efterlod. Den lokale historie om ens grusgrav fortæller både om arbejdspladsen, der gav levebrød til mange familier, om hvordan det danske samfund blev udbygget med huse, byer, veje og havne, og om landskabet som ændrede sig fra marker til et støvet hul og igen til et rekreativt område.
Mandag d. 5. oktober kl. 19 i Jakobskirken kommer de lokale historier om gruset frem, ’guldet i bakken’. Geolog Jakob Qvortrup Christensen fra Nymølle Stenindustrier og en tidl. medarbejder fortæller om grusgravningen, hvordan det foregik tidligere og hvordan det foregår nu. Derefter bliver der plads til tilhørernes erindringer - dem, der har arbejdet eller boet ved grusgravene og set landskabet forandre sig og blive brugt på en ny måde.
Den lokalhistoriske aften arrangeres af ’Syd for Banen’ i samarbejde med de lokalhistoriske foreninger i Vindinge og Svogerslev. Gratis adgang, for kaffen betales kr. 20.
P.S. Det er ikke et borgermøde og den lokalhistoriske aften forholder sig ikke til den aktuelle politiske debat om råstofindvinding i Region Sjælland og om trafik- og støvgener for grusgravenes naboer.
Billedtekst: Der er gang i gravemaskinerne. Hvert år stiger råstofindvindingen i Roskilde-området. Foto: Niels Jørgen Rasmussen.
Mogens Ohm Jensen
Formand
Mob. 61638122
mailto:moje@km.dk


Årets generalforsamling bliver torsdag den 19. november 2020 på Vindinge skole